SEO

SEO:

In het bedrijfsleven is al jaren een verschuiving gaande van de marketingbudgetten, te weten van offline naar online. Hier zijn twee belangrijke redenen voor: ten eerste oriënteren klanten zich meer en meer online. Ten tweede zijn de resultaten van online marketing veel beter en dieper te meten. Zo kan daadwerkelijk gestuurd worden op rendement.

Gunpowder richt zich dan ook meer en meer op online marketing. Ruwweg bestaat dit uit de volgende stappen:

1. Zoekwoorden onderzoek
Dit is de basis voor de vindbaarheid en van groot belang dus. Een gedegen zoekwoorden analyse wijst uit welke zoektermen interessant en relevant zijn voor uw bedrijf. Ook wordt inzichtelijk, hoe hoog het zoekvolume is op de relevante zoektermen. Ook krijgt u dan een indicatie van de concurrentiedruk. Op basis van deze twee cijfers kunnen vervolgens de vervolgstappen worden gemaakt: werk maken van de onbetaalde en/of betaalde vindbaarheid.

2. Onbetaalde vindbaarheid  
De onbetaalde vindbaarheid verhogen is interessant voor de meeste zoektermen waar de concurrentiedruk laag is. Dit is ook wel beter bekend als SEO. Er bestaat dan immers een kans, op termijn een goede positie te verwerven in de onbetaalde zoekresultaten. Grote voordelen zijn, dat dit voordelig is en vaak kwalitatief goed bezoek oplevert. Nadeel is, dat dit niet te sturen is en er nooit gegarandeerd kan worden dat u bijvoorbeeld permanent op pagina 1 van de zoekresultaten te vinden zult zijn. Als er echter kansen liggen is het zeker aan te raden hier werk van te maken. Dit doen we in de vorm van het schrijven van goede teksten, waar de relevante zoektermen dus in gebruikt zijn. Zodoende is de inhoud optimaal gemaakt voor een goede vindbaarheid.

3. Betaalde vindbaarheid
In veel gevallen is de concurrentiedruk echter hoog. In dat geval is de inzet van betaalde vindbaarheid verplichte kost voor een goede vindbaarheid. Dan zal Google Ads om de hoek komen kijken, oftewel betaald adverteren in Google. Dit wordt in jargon ook wel SEA genoemd. Dit kunnen we uiteraard voor u verzorgen. We bieden een gratis Google Ads prognose, die een indicatie geeft of adverteren in Google voor u kan renderen. Heeft u interesse? Neem dan contact op met ons.

Dit zijn de voornaamste diensten die we bieden om online goed vindbaar te worden. Daarnaast bieden we ook andere (aanverwante) diensten:

  • Google Mijn Bedrijf: we zetten uw bedrijf goed op de kaart
  • Google Analytics: meten van de webstatistieken
  • Inrichten en beheer social media, zoals Facebook zakelijk, Linkedin zakelijk etc.

Wij bouwen en hosten al jaren ook websites en webshops
Al vanaf 1997 bouwen wij mooie en veilige websites voor het bedrijfsleven die u evt. zelf kunt beheren. Dit doen wij in WordPress, het systeem dat wereldwijd het meest gebruikt wordt. En heeft u een winkel en wilt u online gaan verkopen of een digitale showroom openen? Webshops bouwen wij al jaren inclusief het plaatsen van de content ook als het om duizenden producten gaat. Onze eigen servers en technische dienst staat voor u klaar om uw site online te houden. Wij verzorgen het gehele traject.

Gratis vindbaarheid scan
Heeft u al een site en wilt u weten in hoeverre die voldoet qua vindbaarheid? Vraag dan de gratis vindbaarheid scan aan. Wij kunnen het u dan precies vertellen!