Ontwikkelingen

Koenen Bouwgroep Duurzaam bouwen Gutex

Duurzaam bouwen

Over houten woningen bestaan nog diverse vooroordelen. Het zou niet onderhoudsvriendelijk zijn, lastig luchtdicht te krijgen en duur. Koenen Bouwgroep bewijst het tegendeel. Het bedrijf is al 32 jaar gespecialiseerd in bouwen in hout en sinds zes jaar ook ecologisch.

32 jaar terug is Koenen begonnen als een traditioneel bouwbedrijf met oog voor veranderingen binnen de bouwsector. Hierdoor waren we binnen 1 jaar met zes mensen en hadden we al drie houtskeletbouwwoningen opgeleverd. In de jaren daarna hebben ons er verder verdiept in ecogisch bouwen . Sinds zes jaar ligt de focus volledig op ecologisch bouwen.

Voordelen houtbouw
Het bouwteam bestaat uit twaalf medewerkers en een aantal flexibele krachten. Koenen Bouwgroep is vooral actief als houtbouwer in de particuliere sector, vaak in het hoge segment. Naast woningen heeft Koenenbouwgroep ook veel opdrachtgevers in de zakelijke en leisure markt. Zo bouwt Koenen aan een ecologische samenleving van een kinderdagverblijf tot een zorgcentrum of een buurthuis maar ook het bouwen van een houten achtbaan voor een pretpark.
De voordelen van houtbouw:
• Veel sneller bouwen
• Geen / weinig uitstoot van CO2 uit
• Een prettig leefklimaat en woongenot door dampopen bouwen.

Duurzame isolatie
Koenen Bouwgroep werkt voor isolatie voor het ecologisch isolatiemateriaal: Gutex.
• Dit is gemaakt van houtvezels
• Bevat geen schadelijke stoffen
• Gutex is bovendien herbruikbaar.

Gutex isolatiemateriaal is afkomstig uit Duitsland waar men met duurzaam bouwen al vele jaren ruime ervaring heeft.
Doormiddel van een speciale machine en duurzaam isolatie materiaal wordt het isolatie materiaal in de spanten geblazen. Koenen Bouwgroep is één van de eerste partijen in Nederland die deze duurzame techniek gebruikt. Het is niet alleen ecologisch, maar ook heel makkelijk te verwerken. Voor de binnenkant van een Thermohouse, zoals een ecologische houten woning ook wel wordt genoemd, wordt vaak leemstuc gebruikt. Dit is een natuurlijk product dat extreem goed vocht reguleert, wat bijdraagt aan een prettig klimaat.

Modulair bouwen
Koenen Bouwgroep verdiept zich in innovatie. Zo ontwikkelt directeur Mike Koenen samen met een architect een concept voor modulair bouwen. Bouwen is op dit moment te duur maar we willen niet beknibbelen op onze kwaliteit, daardoor zijn we gaan onderzoeken of je met minder materiaal dezelfde kwaliteit kan behalen. Dit heeft geleid tot een innovatief concept. Nu kunnen we eenvoudig en snel een woning opbouwen.
Voordelen:
• Het bouwproces standaardiseren.
• Bespaart veel aan architect en tekentafel werkzaamheden.
• Hiermee besparen we fors op arbeidsuren ook in onze timmerfabriek
• Hoge bouwstandaard gegarandeerd met lager kosten!

[tussenkop] Verantwoordelijkheid nemen
Sinds Directeur Mike Koenen zich heeft verdiept in ecologisch bouwen, is Mike zich meer & meer bewust geworden van het belang van duurzaamheid.
Koenenbouwgroep probeert een eigen bijdrage te leveren omdat er in de wereld drastisch iets gebeuren. We moeten allemaal ons best doen om zaken als vervuiling terug te dringen. Wij nemen daarin onze verantwoordelijkheid en we vinden dat bouwen anders moet.

Verantwoord bouwen doe je met Koenen

www.koenenbouwgroep.nl